Gyakori kérdések és válaszok

Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat annak érdekében, hogy az érdeklődők még jobban megismerhessék a GRANTGrid cloud VPS szolgáltatást. Ha az alábbiakon kívül további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a cloud VPS?

A cloud VPS egy felhő alapú virtuális szerver. A GRANTGrid virtuális szerverei egyedi fejlesztésű, nagy teljesítményű fizikai szervereken futnak, amiket mérnökeink folyamatosan fejlesztenek. Nagy előnye, hogy virtuális szervereink bérlésekor a beszerzési, fenntartási, fejlesztési és egyéb rejtett költségeket, valamint a kockázatokat mi álljuk ügyfeleink helyett. Rendszerünk modern, bizonyítottan jól bírja a lökésszerű terheléseket (például nagy forgalmú oldalak, hírlevélkampányok vagy országos infrastruktúra kiszolgálásakor), különösen ajánlott mobilalkalmazások és online szolgáltatások háttérrendszerének üzemeltetéséhez. Megbízható, testre szabható, számonkérhető cloud VPS szolgáltatás remek ár/érték aránnyal, rendszergazdai támogatással és pénzvisszafizetési garanciával. Egyedi igények, hibrid infrastruktúrák esetén is remek választás.

Mennyibe kerül egy virtuális szerver?

A cloud VPS szolgáltatás ára pay-as-you-go modell alapján kerül kiszámításra, tehát ügyfeleink csak azután az erőforrás után fizetnek, amennyit valóban felhasználtak. Konkrét árainkról itt tájékozódhat.

Rendszergazda szolgáltatás is jár a virtuális szerver mellé?

Igen, cloud VPS szolgáltatásunk mellé rendszergazda szolgáltatást is nyújtunk. Ennek mértékét (például az igényelt mérnökórák számát, támogatás szintjét) ügyfeleink határozhatják meg.

Az ügyfélszolgálatot bármikor hívhatom ha problémám akadt, vagy műszaki segítségre volna szükségem?

Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésére áll, így bármikor hívhat bennünket.

Mekkora a rendelkezésre állás?

Cégünk 99,999%-os garantált rendelkezésre állást biztosít. Bármilyen megibásodás (szoftver, hardver, ügyfél vagy szolgáltató oldali) esetén a szolgáltatás pillanatokon belül újraindítható az állandóan rendelkezésre álló tartalék kapacitáson.

Miért érdemes GRANTGrid-re váltanom?

A teljesség igénye nélkül az alábbi előnyöket említenénk meg: modern és skálázható virtuális szerverparkunk mellé magas rendelkezésre állás és több tízéves tapasztalat társul. Nincs többmilliós beruházási és amortizációs költség, rendszerünk villámgyorsan üzembe helyezhető és biztonságos, ráadásul adatvesztés nélkül bővíthető. Napi, heti és havi mentést (backupot) biztosítunk, virtuális szerverszolgáltatásunk mellé rendszergazdai támogatás is jár. A GRANTGrid 20 legfontosabb előnyéről itt olvashat bővebben.

Lelassul a rendszer, ha nagy terhelés éri?

Nincs lassulás nagy terhelés esetén sem. A GRANTGrid építésénél és fejlesztésénél nagyban gondolkodtunk: ami más tárhelyszolgáltatóknál a plafont jelenti, az nálunk a kezdő csomag. Virtuális szervereink országos infrastruktúrák alapját képezik, cloud VPS rendszerünk sikeresen szolgált már ki nagyszabású online kampányokat (500 000 egyedi látogatóval óránként) lassulás és probléma nélkül.

Grafikus felületen elérem a virtuális szervert?

Igen, virtuális szervereink mellé felhasználóbarát, esztétikus grafikus kezelőfelületet biztosítunk, ahol kezelhetőek, módosíthatóak, létrehozhatóak a virtuális szerverek.

Futtathatok Windows operációs rendszert a VPS-en?

Igen, a GRANTGrid virtuális szerverein futtatható Windows operációs rendszer is.

Van adatforgalmi korlát?

Nem szabunk meg adatforgalmi korlátot.

Bármikor bővíthetem adatvesztés nélkül a már meglévő virtuális szervereim mennyiségét? Skálázható a rendszer?

A GRANTGrid IaaS szolgáltatás egyik legegyedibb ismérve a skálázhatóság: könnyedén, adatvesztés nélkül bővítheti VPS-eit, így gyorsan és kockázatmentesen tesztelhetőek a fejlesztések és frissítések, kiszolgálhatóak a lökésszerű terhelések. Szükség esetén rendszergazdai támogatást is adunk a skálázáshoz.

Van-e lehetőség arra, hogy senki más ne használja a bérelt erőforrásokat?

Igen, igény szerint akár teljes fizikai infrastruktúrák is kibérelhetőek 100%-os dedikációval, ugyanazon, egységes felületen. Ezáltal az ügyfeleink által nyújtott szolgáltatásoknak nemcsak minősége, de teljesítménye is garantálható.

Készül adatmentés a tárhelyen lévő adatokról?

Igen, a virtuális szerveren lévő adatokról egyedi igényeknek megfelelő mentésekkel szolgálunk, ügyfeleink napi, heti és havi mentéseket igényelhetnek. Mindenről szalagos mentést készítünk, ennek elévülési ideje 10 év.

Mennyire biztonságos a rendszer?

A GRANTGrid rendszere banki biztonságnak megfelelő titkosítással rendelkezik. Ügyfeleink adatai garantáltan biztonságos módon – tehát csakis ügyfeleink által – elérhetőek. Fizikai szervereink építésekor sem bízunk semmit a véletlenre. Ennek köszönhetően már sok támadástól védte meg a rendszert a felépítése, legutóbb például az Intel ME sebezhetőségét először struktúrális módszerrel, majd ismertté válása után szoftveresen is neutralizáltuk.

Van garancia a virtuális szerverekre?

Az általunk kínált összes szolgáltatásra, így a GRANTGrid cloud VPS szolgáltatásra is garanciát vállalunk. A működőképességért, rendelkezésre állásért, az ügyfélszolgálat folyamatos elérhetőségéért kezeskedünk.

Van hűségidő?

Nincs hűségidő, szerződéseink a hónap vége után 30 nappal felbonthatóak.

Van hibrid infrastruktúra szolgáltatás?

Igen, tulajdonviszonyok vagy hardver elemek keveredése esetén, valamint egyéb speciális igényeknél (pl. GPU cluster integrációja) ajánlott.